Grunden för det som idag är Jämtlands Gelato lades redan 2013 när jag gick min första utbildning i Italien för att tillverka Gelato. Jag började laborera med smaker och lyckades 2017 ta SM Guld med min blåbär/viol. Gelaton har tillverkats, sålts och uppskattats på Grädda sedan dess.

Tanken på att göra något storskaligt har varit med mig hela vägen och i somras tog jag kontakt med en god vän, Torbjörn Nilsson, som äger och driver Sebbot Invest AB i Bergslagen – han tror på mig, han tror på gelaton och han tror på tanken att göra något tillsammans.

Grädda logotyp vit åre östersund

”Jämtlands Gelato produceras på färsk mjölk och har en tydlig lokal koppling. Det är vi på Grädda som står för den fantastiska smak vi producerar.”

– Daniel Matthias

signatur av ägare daniel

Vår tanke framåt är att etablera produkten på svensk/nordisk marknad och konkurrera med all importerad glass som konsumeras i Sverige – vi tror på en hållbart producerad gelato på svensk marknad med få mil på bil per liter!

Vi tror att det är möjligt att göra denna resa med Jämtland som utgångspunkt. Jämtlands Gelato produceras på färsk mjölk och har en tydlig lokal koppling. Det är vi på Grädda som står för den fantastiska smak vi producerar.